Het bestaat uit drie onderdelen: een Tabletop-ontruimingsoefening , een veiligheidsexpeditie door de instelling en een brandoefening met de plaatselijke vrijwillige kazerne. Door deze drie onderdelen kunnen alle vier programma’s  hun doelstellingen behalen. 
De praktijk is wat weerbarstiger , want veel zorginstellingen kampen met personele krapte. Daarom worden er keuzes gemaakt: de ene instelling kiest wel voor een Tabletop -ontruimingsoefening en niet voor een veiligheidsexpeditie, de andere alleen voor de veiligheidsexpeditie. Wel kiezen alle zorginstellingen voor een brandoefening.

Het doel is dat wij dit jaar 15 zorginstellingen bezoeken en samen oefenen. De eerste drie zorginstellingen  zijn al bezocht . Nieuwsgierig hoe dat is gegaan? Hieronder lees je er meer over. 

Oefening bij zorginstelling Wieringerwerf 5 maart

Op dinsdag 5 maart was de eerste brandoefening bij een zorginstelling in Wieringerwerf. De leerpunten uit de eerdere Tabletop-ontruimingsoefening en de veiligheidsexpeditie namen we meteen mee tijdens de brandoefening. Uit de brandoefening zijn ook veel leerpunten gekomen. Deze zijn direct toegepast bij de volgende oefening.

De zorginstelling was heel lovend over de oefeningen en wil de oefeningen in de toekomst vaker houden.

Brandoefening bij het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel 25 maart

Op maandag 25 maart was er een brandoefening en veiligheidsexpeditie in samenwerking met Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel, een woonzorglocatie van Omring. Het was een succesvolle oefening: zowel de BHV’ers van de zorginstelling als onze brandweerploeg van kazerne Stede Broec vonden de oefening nuttig. Het Gezinspaviljoen is een redelijk nieuwe zorginstelling. De brandweerploeg had daar al eerder een rondleiding gehad, maar nog niet geoefend. De ploeg is dan ook dankbaar dat zij bij Het Gezinspaviljoen mochten oefenen.

Oefening bij zorginstelling Egmond 8 april

Op maandag 8 april is er geoefend bij een zorginstelling in Egmond. De oefening bestond uit zowel de Tabletop-ontruimingsoefening, de veiligheidsexpeditie als de brandoefening. Met name de Tabletop-ontruimingsoefening werd als heel positief ervaren door de aanwezigen. Uit de oefening zijn veel leerpunten voor de BHV’ers gekomen. Een geslaagde oefening, dus. Op naar de volgende!