Krishna Taneja, directeur van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, benadrukt het belang van het verkennen van een intensievere samenwerking: "Door onze krachten te bundelen met NRG PALLAS kunnen we een optimale brandweerzorg in de kuststrook van Noord-Holland Noord waarborgen, ook in de toekomst. Dit is essentieel voor de veiligheid van onze inwoners en voor de continuïteit van vitale onderzoeks- en productiefaciliteiten."

Hermen van der Lugt, directeur Compliance, Risk & Organisation van NRG PALLAS voegt toe: "Deze intentieverklaring is een belangrijke stap in de richting van een nog veiliger en efficiënter opererende Energy & Health Campus. De verkenning is gericht op het realiseren van een robuuste brandweerzorg die ook in de toekomst aansluit bij zowel de maatschappelijke als ook wettelijke verplichtingen en uitdagingen van beide organisaties."

De verkenning voor intensievere samenwerking richt zich op en rond het terrein van de Energy & Health Campus (EHC) in Petten, waar naast de huidige Hoge Flux Reactor ook de nieuwe PALLAS-reactor wordt gerealiseerd. Op dit moment heeft NRG PALLAS een Quick Respons Team (QRT) dat 24 uur per dag zorgt voor de brandveiligheid op de Energy & Health Campus in Petten. Er wordt onderzocht of en onder welke voorwaarden de samenwerking kan worden versterkt om de basis brandweerzorg in de kuststrook te waarborgen als ook de bedrijfscontinuïteit voor de bedrijven op de Energy & Health Campus. Deze verkenning omvat het delen van kennis, middelen en competenties, evenals het onderzoeken van concrete scenario’s voor zowel de korte als de lange termijn.