Samen trainen

Elk jaar bieden collega’s van Vakbekwaamheid vanuit Team regio Alkmaar regionale bevelvoerderstrainingen aan, om voor een uniforme aanpak te zorgen binnen de verschillende brandweerposten. Bevelvoerders van diverse posten komen samen op één centrale plek, om hen dezelfde training te bieden én de mogelijkheid te bieden om onderling ervaringen uit te wisselen. Dit bevordert de samenwerking en communicatie tijdens incidenten.

Relevante thema’s 

Tijdens de trainingen worden diverse relevante thema's behandeld, zoals de basisprincipes van brandbestrijding, de impact van de energietransitie en de rol van human factors in noodsituaties. Aan deze thema’s zitten leerdoelen verbonden. In het geval van human factors worden de bevelvoerders uitgedaagd om doelen te stellen onder tijdsdruk en te laten zien hoe ze omgaan met afleiders en stressoren. Het is belangrijk dat ze deze kennis en vaardigheden op peil houden, zodat ze tijdens incidenten nóg beter met elkaar kunnen samenwerken. 

Goede samenwerking 

Na de zomer pakken we de draad weer op en gaan we verder met deze bevelvoerderstrainingen. We zijn ontzettend dankbaar voor de uitstekende samenwerking met Jasper Brouwer (Blue Wave Training & Coaching) en de deskundige trainers van H2K. Hun expertise en inzet hebben bijgedragen aan het succes en de kwaliteit van onze trainingen.

Brandweermannen en auto die in de rook staan want ze zijn bezig een brand te blussen.