Inzamelingsactie

Afgelopen weken hielden we een vrijwillige inzamelingsactie van persoonlijke beschermingsmiddelen voor de zorgsector op verschillende brandweerposten. Inwoners, instanties en bedrijven in onze regio gaven hier massaal gehoor aan. Inmiddels hebben we een grote hoeveelheid van allerlei materialen ontvangen.

Deel al in gebruik

Een deel van beschermingsmiddelen is al verdeeld over verschillende locaties, zoals ambulanceposten, zorginstellingen en het Rode Kruis. In samenwerking met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), de Ambulancezorg en de Brandweer brachten we mondmaskers, brillen, handschoenen en andere spullen direct naar de locaties waar ze hard nodig zijn. Ook het Rode Kruis kon goed gebruik maken van de ingezamelde middelen.

Verdeling restant

Vrijdag 17 april werden alle resterende middelen bij elkaar gebracht op de brandweerkazerne in Hoorn en vervoerd naar het regionale distributiecentrum. Vanuit daar worden ze verder verspreid over de regio. De spullen zijn primair bestemd voor de niet-acute sector (verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, thuiszorg en ook gehandicaptenzorg).   

Doneren kan nog steeds

Heb je spullen die je wil doneren? Dat kan! Neem dan contact op met het Rode Kruis via beschermingsmiddelen@rodekruis.nl of u kunt de spullen bij het Rode Kruis in Alkmaar of Hoorn inleveren door aan te bellen of deze verpakt aan de deur op te hangen. Hartelijk dank alvast.