Van aangepaste coronamaatregelen naar een noodverordening: hoe werkt dat?

Na afloop van de persconferentie stuurt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief (een zogeheten aanwijzing en een landelijk model-noodverordening) naar alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Als dat nodig is, wordt de model-noodverordening aangepast naar onze regionale situatie in Noord-Holland Noord.  Zodra de voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening heeft vastgesteld, wordt deze op onze website www.vrnhn.nl gepubliceerd. De verwachting is dat dit woensdagavond 14 oktober rond 20:00 uur gebeurt. Op dat moment treedt de nieuwe noodverordening in werking

Noodverordening en bijbehorende lijst veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Een lijst met vragen en antwoorden (FAQ) over de nieuwe noodverordening zetten we eveneens op onze website www.vrnhn.nl. Naar verwachting vindt u de FAQ donderdagmiddag 15 oktober op onze website. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, dan moeten onze juristen onderzoeken wat het antwoord is. Vandaar dat het soms een paar dagen duurt voordat u antwoord heeft.

Rijksoverheid voor vragen en antwoorden over de nieuwe coronamaatregelen

Op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl staat alle landelijke informatie over de nieuwe coronamaatregelen. Daar vindt u vragen en antwoorden per thema.  U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). 

Vraag uw gemeente over specifieke situaties ter plaatste

Heeft u een vraag over de coronamaatregelen met betrekking tot horeca, campings, hotels, sportactiviteiten, bijeenkomsten of evenementen in een gemeente? Neemt u dan contact op met de betreffende gemeente. De gemeente is het beste op de hoogte van de specifieke situatie ter plaatse en het lokale beleid. 

Overige vragen over de coronamaatregelen zullen wij vanuit Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zo snel mogelijk beantwoorden. Vanwege de verwachte drukte, kan dit enkele dagen duren. Wij hopen op uw begrip.