In het kader van de regionale aanpak van mensen met onbegrepen gedrag wordt al een aantal jaren ingezet op de ontwikkeling van woonplekken buiten reguliere woonkernen. Het Zorg- en Veiligheidshuis speelt hierin een belangrijke rol, zoals programmamanager Arjen Witteveen uitlegt: "Vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis coördineren en stimuleren wij de samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder gemeenten, zorginstellingen en veiligheidspartners, om de aanpak voor personen met onbegrepen gedrag te verbeteren. Deze woningen zijn een belangrijke stap in de aanpak om passende huisvesting te bieden en verdere escalatie te voorkomen."

Ondersteuning en begeleiding 

In de twee woningen komen mensen te wonen, die vanwege hun onbegrepen gedrag niet geschikt zijn voor het wonen in een reguliere woonwijk. Om zelfstandig te kunnen wonen, hebben zij ondersteuning nodig. Het Leger des Heils neemt de woonbegeleiding en de individuele zorg van de bewoners voor hun rekening. De woningen staan ter hoogte van de gemeentewerf en brandweerkazerne en zijn gebouwd in een gebied dat op afstand van andere woningen ligt. Hierdoor is de plek bij uitstek geschikt voor deze vorm van wonen. De bewoners zullen medio juni hun woning betrekken. 

Dit initiatief draagt bij aan het verbeteren van de levenskwaliteit van deze doelgroep en het bevorderen van hun zelfstandigheid, terwijl tegelijkertijd de veiligheid en leefbaarheid in de buurt worden gegarandeerd.

Meer weten?

Meer informatie over de aanpak mensen met onbegrepen gedrag vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis staat op de website

Van links naar rechts: Arjen Witteveen, Krista Walter, Marc Verberg en Mascha ten Bruggencate
Twee woningen Kanaalweg in Heiloo