Kees is aangesteld na een zorgvuldig selectieproces, waarbij de positie intern en extern werd opengesteld. De selectiecommissie - die bestond uit leidinggevenden, een vertegenwoordiger van de Ondernemingsraad en een burgemeester – sprak meerdere kandidaten. 

Verbinding en ontwikkeling

Regionaal commandant Krishna vertelt heel blij te zijn met Kees in deze rol om daarmee de verbinding tussen de teams te versterken en extra aandacht aan de ontwikkelingen te geven: “Kees kan vanuit het regionale perspectief heel goed de vertaling maken van strategie naar operatie. Als voorzitter van het MT Brandweer is hij daarmee in staat om het programma Versterking Brandweer aan te sturen met de aandacht die het verdient, mét continue aandacht voor het draagvlak van de vrijwillige- en beroepsbrandweermensen.”

Over Kees

Voor de meeste collega’s kan Kees geen onbekende zijn, maar we laten hem toch graag wat over zichzelf vertellen: “Samen met mijn vrouw en onze twee kinderen woon ik in Hoorn. Met een opa en vader die ook bij de brandweer zaten, kon het niet anders dan dat de passie voor de brandweer er bij mij al van jongs af aan inzat.”

Begonnen bij de jeugdbrandweer

“Mijn brandweercarrière begon in 1992 bij de jeugdbrandweer van Hoorn, waarna ik in de voetsporen van mijn vader trad als vrijwilliger bij post Blokker. Na het volgen van de officiersopleiding in Arnhem heb ik een aantal jaar bij de brandweer in Haarlem gewerkt.” 

Aanpakkersmentaliteit

“Vanaf 2007 werk ik bij de brandweer in Noord-Holland Noord waar ik gestart ben als beleidsmedewerker operationele voorbereiding. Als instructeur bij de manschapopleiding heb ik ook heel wat nieuwe manschappen op mogen leiden. Ik vind het ontzettend leuk om deze mensen nog steeds in het veld tegen te komen, eerst in mijn rol als adviseur gevaarlijke stoffen en de afgelopen 10 jaar als hoofdofficier van dienst. Wat mij in de brandweer aanspreekt is de ‘aanpakkersmentaliteit’; geen vraag is te gek of wij regelen het wel!”

Teamcommando West-Friesland

“In 2015 ben ik in West-Friesland begonnen als plaatsvervangend teamcommandant om in 2020 door te groeien naar de functie van teamcommandant. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan en ik ben heel blij dat ik nu de stap naar plaatsvervangend regionaal commandant mag maken.”

Eer

“Ik zie het als een eer om nu in deze functie te mogen starten. Met veel enthousiasme wil ik onze brandweerorganisatie meenemen in alle toekomstige ontwikkelingen. Een uitdaging die ik graag samen met de collega's aanga!”