Tijdens deze oefening kunnen crisisfunctionarissen hun vaardigheden aanscherpen en de samenwerking tussen de verschillende teams versterken. Door het gebruik van realistische simulaties en figuranten wordt de situatie zo levensecht mogelijk nagebootst. 

Voorafgaand aan de oefening vindt een informatiemarkt plaats, georganiseerd door de brandweer, van 09.30 tot 12.30 uur bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Iedereen is welkom om de markt te bezoeken. Hier kunnen bezoekers informatie verkrijgen over brandveiligheid, het voorkomen en bestrijden van natuurbranden, en preventieve maatregelen. Ook scholen en buitenschoolse opvang worden aangemoedigd om deel te nemen, zodat kinderen leren hoe zij kunnen bijdragen aan brandpreventie en wat te doen bij een natuurbrand. 

Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden door de oefening, wordt bezoekers vriendelijk verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen. 

Samen vergroten we onze kennis en versterken we onze voorbereiding op natuurbranden. Voor meer informatie over natuurbrandrisico’s en brandpreventie, bezoek deze pagina.